Weekend London

London sevärdheter

Listan på sevärdheter i London som du inte får missa kan göras lång. Här är några som vi rekommenderar speciellt.

Big Ben

Big Ben - sevärdhet i London Big Ben är en välkänd silhuett i London och säkerligen en av Londons mest kända sevärdheter. Du hittar den stora klockan nära floden Themsen på ett av tornen till Houses of Parliament.
Läs mer om Big Ben

Buckingham Palace

Buckingham Palace - sevärdhet i London Det är ett måste att beundra Buckingham Palace - drottningens residens. Om flaggan på taket är hissad betyder det att drottningen är hemma. Titta gärna också på vaktavlösningen, även om det kan vara ganska trångt.
Läs mer om Buckingham Palace

London Eye

London Eye - sevärdhet i London London Eye var världens högsta pariserhjul när det byggdes år 2000. Tanken var att det skulle tas ner så småningom, men London Eye blev en så popuär sevärdhet att den fick stå kvar. Här kan du ta en tur och njuta av en storslagen utsikt över London.
Läs mer om London Eye

Tower Bridge

Tower Bridge - sevärdhet i London Tower Bridge i London är också en av Londons mest kända sevärdheter och landmärken. Den berömda bron går tvärs över Themsen och vi rekommenderar en promenad längs Themsen och över Tower Bridge.
Läs mer om Tower Bridge

Hyde Park

Hyde Park - sevärdhet i London Hyde Park är en av Londons åtta kungliga parker. Själva älskar vi att promenera omkring i denna vackra oas. Här finns över 4000 träd, en sjö och fina promenad- och ridvägar.
Läs mer om Hyde Park

Oxford Street

Oxford Street - sevärdhet i London Den hör ju så klart till weekendresan till London att strosa på den kända shoppinggatan Oxford Street. Här finns mängder av affärer där det går att göra bra köp. Dessutom är det ett måste att uppleva stämningen här.
Läs mer om Oxford Street

Saint Paul's Cathedral

Saint Paul's Cathedral - sevärdhet i London Saint Paul's Cathedral stod färdig år 1708 och ritades av Christopher Wren. Vill man ha en storslagen utsikt från kupolens topp kan man klättra uppför de 530 trappstegen som leder upp dit.
Läs mer om Saint Paul's Cathedral

billiga resor

Senast uppdaterad 111205