Weekendresor
 

Reseinspiration

Vilken stad uppskattar du speciellt bland Europas resmål?

Var drömmer du om att resa nästa gång?

Dessa frågor har vi ställt till ett antal resglada människor. Ta del av deras svar här och låt dig inspireras!

_______________________________________________

"Jag gillar ju de flesta resmålen! Paris med sin speciella ”doft” och mysiga kvarter som är härliga att bara vandra i och titta på alla gamla fina byggnader, å gå längs Seine…T o m en icke karusellmänniska blir som barn på nytt i EuroDisney!

London har sin speciella härliga puls och nära till lugna Hyde Park.

Barcelona med ett härligt klimat, fin arkitektur, god mat och en bra kombination av storstad och eventuella bad!

Palma på Mallorca är inte heller fel…..

En stad jag drömmer om att åka till är Istanbul. Resmålet har hägrat i många år! Blå moskén, kryddbasarerna, åka ut på öarna i svarta havet…. Är antagligen ganska annorlunda någon annan storstad i Europa!"

Lena

_______________________________________________

liten-peterskyrkan.jpg "Jag hade väldigt roligt i Rom tillsammans med min 7-åring. Att turista med barn i Rom är enkelt; man behöver inte gå på muséer för hela stan är som ett enda stort museum och allt finns inom gångavstånd. Min son uppskattade särskilt alla fontäner, men imponerades också av S:t Peterskyrkan och Pantheon. I Rom kan mamma få sitt lystmäte av kultur och marmor samtidigt som barnen får glass och fontäner. Dessutom är det lätt att hitta hyfsat billiga matställen med mat som barn gillar, och det kändes alltid som barnen var välkomna överallt.Jag skulle gärna åka till Barcelona nästa gång. Jag har tillsammans med barnen läst om Gaudí och vill gärna se hans hus."


Maria

_______________________________________________

liten-big_ben.jpg "Jag uppskattar London. Här finns något för alla, som till exempel en mängd sevärdheter, shopping och nöjen. London är en stad som man längtar tillbaka till!

Nästa gång skulle jag vilja åka till Barcelona. Har hört mycket gott om denna stad där man både kan sola & bada och uppleva allt det som en storstad kan erbjuda."
Elisabeth

_______________________________________________

"Den lilla (nåja kanske inte så lilla - staden hade 96000 invånare 2009) staden Girona , ca 10 mil nordost om Barcelona, uppskattade jag mycket. Jag älskade särskilt de äldsta delarna nära katedralen i den nordöstra delen, med små vindlande kuperade gränder med utströdda tapas-barer och caféer. Staden har också en mycket vacker flod som långsamt rinner under de vackra broarna längs husfasaderna.

Generellt sett föredrar jag att resa på landsbygden och till småstäder, men en stad jag skulle vilja se är Prag, därför att jag har hört att den skall vara mycket vacker."

Anders

_______________________________________________

"Jag uppskattar Paris! En mycket vacker storstad som är underbar att strosa omkring i. Bodde där under ett års tid och det fanns alltid något nytt att upptäcka.

En stad jag skulle vilja resa till är Barcelona. En storstad med sevärdheter, shopping och god mat, kombinerat med strandliv verkar perfekt!"

Marika

_______________________________________________

"Det är svårt att välja bland alla storstäder, då de alla har olika kvaliteter och erbjudanden.

Istanbul förra året till ex är spännande med en blanding av Europa och Asien, fantastiska moskeer och god mat.

Rom – fantastisk historisk stad.

Även Amsterdam var rolig med Anne Frank museet, kanaltur och pannkakshusen.

Athen, Köbenhamn och Stockholm – det finns många fina städer.

Men jag tycker väldigt mycket om London. Det är nog för att det finns så mycket att titta på - för alla. Roliga saker att göra, historia, nya saker (London Eye), museum, musicals, cykeltaxi, labyrinter inte så långt från staden, pubar – som ” Ye Olde Cheshire Cheese” från 1600-talet. Och shopping förstås. Även det för alla (för barnen till ex Hamleys leksaksaffär med sina 7 våningar).

Nästa gång vill vi gärna åka till Berlin. Dels räknas som en billig storstad. Och det tar inte lång tid med plan dit. Den är en intressant stad med tanke på muren och dess fall och andra världskrigets historia. Även om det är över 20 år sedan muren föll, sägs det att staden är delad fortfarande. Holocaust-monumentet, Brandenburger Tor och Hitlers huvudkvarter. För oss vuxna som gillar öl är Tyskland ett bra alternativ med sina strandbarer och biergärten."

Hanne

_______________________________________________

"Paris är verkligen en favorit, vilket nog inte är särskilt originellt. Det finns så mycket att se och upptäcka. Om man vill finns det många museer att besöka. Om man bara vill sitta på café och se på folk är det också urmysigt. Vackra parker, gamla och nya byggnader, och så maten... Sen gillar jag Frankrike och fransmän (och -kvinnor!) i gemen, och deras artiga och vänliga sätt. Jag tycker att jag blivit trevligt bemött även i Paris, och inte bara på landsorten. Jag vill gärna åka tillbaka till Paris.

Barcelona är också en favorit. Dit vill jag så gärna åka igen och se mer. Maten var också så god, det uppskattar jag. Gaudis arkitektur och det varma klimatet är inte heller fel.

Två städer jag gärna skulle vilja åka till är Prag och Reykavik.

Prag har jag inte varit i sedan jag var liten. Jag har nyligen läst en bok som utspelar sig bl a i Prag vid förra sekelskiftet, och det finns så mycket historia att ta del av. Det görs bäst på plats, tycker jag.

Jag skulle också gärna vilja åka till Reykjavik. Har varit på väg dit en gång för många år sedan, men det blev inte av den gången. Det verkar annorlunda att bo på en karg ö. Jag har sett foton med hus i vackra färger, och jag fascineras av isländskan. Jag har en kompis som är därifrån, och som har berättat en hel del också."

Millan

_______________________________________________

"Jag tror Rom är den stad jag har mest trevliga minnen från. Det gamla som blandas med det nya moderna gör det till en intressant stad för alla. Att människorna är öppna och trevliga och att deras mat är fantastisk gör det hela ännu bättre. Gelati, pasta, deras härliga vin, parmaskinka och parmesanost.... listan kan bli lång.
Det är inte heller så långt till havet för den som vill bada. Jaa- som sagt- passar alla!! (har dessvärre blivit dyrt)

Oj - jag skulle vilja åka till Riga- gå genom staden och avsluta på något trevligt Spa hotell och skämma bort mig ordentligt!!!"

Lena

_______________________________________________

" Jag längtar alltid tillbaka till Paris, för att det är en sån
underbar stad! Fina vyer, mysiga kvarter och ett utmanande språk!

Jag vill till Venedig, för att den är unik i sitt slag. Jag vill åka
gondol!"

En som gärna reser

_______________________________________________

billiga resor

Senast uppdaterad 110825