På hemsidan använder vi cookies för att den ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.
Weekendresor
Meny

Rom

Rom bjuder på både nutid och dåtid i en fantastisk blandning. På den här sidan presenterar vi några av Roms sevärdheter.

Colosseum

liten-colosseum.jpg Colosseum byggdes under åren 72-80 e.Kr. och är utan tvekan en av Roms riktigt stora sevärdheter. Den väldiga amfiteatern låg i centrum av det antika Rom.
Läs mer om Colosseum

Peterskyrkan

liten-peterskyrkan.jpg Peterskyrkan är en av världens absolut främsta sevärdheter. Den mäktiga katedralen har fått sitt namn efter aposteln Petrus som anses vara begravd på denna plats. Kupolen är ritad av Michelangelo.
Läs mer om Peterskyrkan

Sixtinska kapellet

liten-sixtinska.jpg Sixtinska kapellet ligger bredvid Peterskyrkan och är framför allt känt för sina fantastiska tak- och väggmålningar av Michelangelo. Bland annat erbjuds scener ur skapelseberättelsen.
Läs mer om Sixtinska kapellet

Pantheon

liten-pantheon.jpg Pantheon är ett gammalt hednatempel som senare förvandlades till kristen kyrka. Det byggdes 118-125 e.Kr. av Marcus Agrippa, svärson till kejsar Augustus. Kupolen är Europas största.
Läs mer om Pantheon

Fontana di Trevi

liten-fontanaditrevi.jpg I Roms finns många vackra fontäner, men Fontana di Trevi slår nog dem alla! Den som kastar i ett mynt bakåt över axeln och ner i fontänen kommer att få återkomma till Rom lovar legenden.
Läs mer om Fontana di Trevi

Spanska trappan

liten-spanska_trappan.jpg Spanska trappan är Roms och kanske Europas mest kända trappa. Den byggdes på 1700-talet mellan Piazza di Spagna och upp till kyrkan Trinità dei Monti. Vi rekommenderar att sitta i trappan en stund och uppleva stämningen samt njuta av solen, om årstiden och vädret tillåter.
Läs mer om Spanska trappan